نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
مقررات ورزشی ناظر به عملیات ورزشی در هر ورزش تحت عنوان آییننامه، قوانین یا مقررات به مربیان و داوران آن رشته آموزش داده شده است و آنان به استناد همین مقررات اعمال خلاف و خطا را تشخیص میدهند.
جرم هر فعل یا ترک فعلی است که در قانون برای آن مجازات تعیین شده باشد در خصوص جرائم ورزشی و حوادث ناشی از ورزش قانون مجازات اسلامی بیان کرده است که :عملیات ورزشی و حوادث ناشی از آن مشروط به اینکه سبب حوادث، نقض مقررات مربوط به آن ورزش نباشد و این مقررات هم مغایر با موازین شرعی نباشدقابل مجازات نیست هرچند ممکن است شخص رفتاری را مرتکب شود که به موجب سایر قوانین جرم باشد. بنابراین برای اینکه عملیات ورزشی جرم محسوب نشود باید واجد شرایطی که این شرایط عبارتند از: -حادثه توسط ورزشکار اعم از حرفه ای و مبتدی واقع شده باشد. -حادثه در اثنای ورزش واقع شده باشد. -حادثه مخالف مقررات رشته و موازین شرعی نباشد. براساس قانون مجازات اسلامی حوادث ناشی از عملیات ورزشی در صورتی که واجد شرایط مقرر باشد موجه بوده و در واقع از علل موجه جرم می باشند. نکته:ضرب و شتم خارج از حدود ،فحاشی و حرکات غیر متعارف موجه نبوده و جرم محسوب می شوند.
براساس بند ث ماده ۱۵۷ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲:در صورتی حوادث ناشی از عملیات ورزشی جرم می باشد که مرتکب قوانین و مقررات مربوط به آن ورزش را نقص کرده باشد و همچنین اینکه عمل مرتکب مخالف موازین شرعی نیز بوده باشد.به عنوان مثل تکل بازیکن حریف در راستای ورزش فوتبال و صدمه حرف جرم نمی باشد اما اگر همین بازیکن به جای تکل به بازیکن حریف مشت بزند چون خارج از چارچوب ورزش فوتبال می باشد مسئول می باشد. هر رشته ورزشی قوانین و مقررات خاص خود را دارد مثلا اگر همان ضربه مشت که در ورزش فوتبال جرم بود و دارای مسئولیت در اثنای ورزش بوکس رخ دهد چون در چارچوب رشته بوکس می باشد عمل مشت زننده جرم نمی باشد.بنابراین برای اینکه فردی را در حوزه حوادث ورزشی مسئول بدانیم باید به مقررات خاص هر رشته ورزشی به دقت توجه نماییم زیرا عملی که در یک رشته جرم می باشد در ورزش دیگر جرم نبوده و لازمه آن ورزش می باشد. جرائم ورزشی محدود به جرم خاصی نمی باشد و هر عملی که خارج از حدود مقررات آن رشته ورزشی حادث شود سبب مسئول شناختن مرتکب می شود و بسته به اینکه عمد بوده و یا غیرعمد مرتکب مجازات خواهد شد.بنابراین عمل مرتکب می تواند مجازات دیه،حبس و یا حتی قصاص را درپی داشته باشد.
در قوانین رشته های ورزشی مختلف، ورزشکاران برای تجهیزات و ابزارهایی که میتوانند مورد استفاده قراردهند باید ضوابطی را رعایت کنند که تخطی از آنها میتواند مسئولیت جدی برایشان به همراه بیاورد. برای اینکه حادثه ورزشی خارج از مقررات قانونی قلمداد گردد صرف اینکه به صورت اینکه عمد یا خطای شدید باشد نیست بلکه اگر مرتکب عملی را مرتکب شود که عمد و خطایی درآن محرز نباشد اما وسایل بکارگیری خارج از محدوده ورزش موردنظر بوده باشد نیز ،عمل او موجه نبوده و مسئولیت در پی خواهد داشت(مثل بکارگیری کفش یا دستکش نامناسب). بنابراین وسایل و ادواتی که ورزشکار در عملیات ورزشی و حرکات ورزشی مورد استفاده قرار میدهد باید منطبق با استانداردها و مقررات حاکم بر رشته ورزشی باشد. در حوزه ورزش های مختلف قوانین و مقرراتی وجود دارد که همه افراد دخیل در ورزش موردنظر ملزم به رعایت آن می باشند مراد از همه افراد ورزشکار ،مربی و داور می باشد.مهم ترین قوانین و مقررات حاکم بر حوزه ورزش عبارتند از:
حقوق ورزش یکی از گرایش های علم حقوق است که به بررسی مسائل در حوزه ورزش از جمله مسئولیت کیفری و مدنی در حوادث بوجود آمده می پردازد. به طور کلی می توان گفت که منظور از حوادث ورزشی تمام جرایم و شبه جرایمی است که توسط ورزشکاران، معلمین و مربیان و تماشاگران و حتی سازندگان و تولید کنندگان لوازم و تجهیزات ورزشی در رابطه با ورزش صورت می گیرد و موضوع این حوادث می تواند سلامتی، جان، اموال، حیثیت، شرافت و سایر حقوق قانونی اشخاص باشد که در محدوده ورزش به نحوی حضور دارند.
با توجه به اینکه موضوعات ورزشی در حوزه فرهنگ قابلیت رسیدگی دارند و باشگاههای ورزشی با عنوان باشگاه فرهنگی ورزشی فعالیت می نمایند رسیدگی به جرائم مرتبط با ورزش در دادسرای فرهنگ و رسانه انجام می شود. بنابراین با توجه به ماهیت تخصصی بودن دادسرای فرهنگ و رسانه تمامی شکایت علیه ورزشکاران به این دادسرا ارجاع می شود و توسط قضات ویژه مورد رسیدگی قرار می گیرد.
رشته های ورزشی دارای شاخه های متنوعی می باشند به همین دلیل قوانین و مقررات مربوط به رشته های ورزشی مختلف به صورت عام نبوده و هر رشته ورزشی در کنار مققرات کلی دارای قوانین و مقررات خاص خود می باشد.ورزشکاران با توجه به دانش حقوقی پایین و همچنین مشغله کاری فرآوان کمتر با این قوانین و مقررات آشنا می باشند به همین دلیل بهتر است برای پیشبرد بهتر در پرونده های خود از وکلای ویژه جرائم ورزشی استفاده نمایند زیرا وکلای ویژه جرائم ورزشی علاوه بر داشتن پروانه وکالت در حوزه جرائم ورزشی و قوانین و مقررات مربوط به هر رشته ورزشی تخصص و تجربه بالایی دارند.گروه وکلای داداپ با بهره گیری از وکلای متخصص در زمینه حوادث ورزشی آماده ارائه خدمات مختلف حقوقی به کاربران گرامی می باشد. سخن پایانی حوادثی که در اثنای عملیات ورزشی حادث می شوند اگرخارج از قوانین و مقررات خاص آن رشته ورزشی نباشد جرم نبوده و مرتکب چنین حوادثی مجرم نمی باشد زیرا قانونگذار این حوادث را در دسته عوامل موجه جرم قرارداده است و تنها در صورتی مرتکب این حوادث را مسئول دانسته و مجازات می نماید که برخلاف قوانین و مقررات آن ورزش و همچنین موازین شرعی اقدام نماید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ذوب آهن ۱ – ۱ استقلال دیدار ذوبآهن و استقلال با یک صحنه مشکوک به پنالتی همراه بود. به گزارش ورزش سه، استقلال در هفته بیست و سوم لیگ برتر و در آخرین مسابقه خود در سال ۱۴۰۳ در ورزشگاه فولادشهر برابر ذوبآهن قرار گرفت و به تساوی ۱-۱ رسید. آبیها در ابتدا […]
النصر ۳ – ۰ استقلال رونالدو و مشایعت و اسکورت تا رختکن رونالدو در طول نود دقیقه و بعد از سوتپایان رفتار شایستهای داشت و یک الگوی تمام عیار بود! به گزارش “ورزش سه”، فوقستاره پرتغالی النصر در پایان بازی با استقلال رفتاری از خودش نشان داد که برای هواداران استقلال بعد از این […]
مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال برای انتخاب رئیس و اعضای هیئت رئیسه برگزار شد و مهدی تاج برای ۴ سال دیگر به عنوان رئیس به فعالیت خود ادامه خواهد داد. به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، انتخابات فدراسیون فوتبال ساعت ۱۰ صبح امروز (شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳) آغاز شد. «مهدی تاج»، «امیر (حسن) عابدینی» و […]
بارسلونا ۴ ۴ اتلتیکومادرید وقت رزرو بلیت مونیخ نیست بازی دیشب برابر اتلتیکو نشان داد که هواداران بارسا باید خیلی محتاطانهتر در مورد جشنهای قهرمانی در انتهای فصل فکر کنند. به گزارش “ورزش سه”، هر از گاهی چنین بازیهایی پیش میآید. جلوی تلویزیون می نشینی بدون اینکه بدانی چه چیزی در انتظارت است. زودتر از […]