ورزش عامل توسعه ملت هاست به آن نگاه دسته چندمی نداشته باشیم/ورزش وزندگی

در کشورهای توسعه نیافته برخی ورزش را یک سرگرمی،عده ای ورزش را عامل سلامتی،گروهی هم ورزش را امری غیر ضروری می دانند اما نتایج تحقیقات انجام شده نشان می دهد رابطه مستقیمی بین توسعه وورزش وجود دارد. کشورهای توسعه یافته در حوزه ورزش همگانی وقهرمانی موفقیت های چشمگیری دارند.اینکه ورزش عامل توسعه یا توسعه عامل […]

در کشورهای توسعه نیافته برخی ورزش را یک سرگرمی،عده ای ورزش را عامل سلامتی،گروهی هم ورزش را امری غیر ضروری می دانند اما نتایج تحقیقات انجام شده نشان می دهد رابطه مستقیمی بین توسعه وورزش وجود دارد. کشورهای توسعه یافته در حوزه ورزش همگانی وقهرمانی موفقیت های چشمگیری دارند.اینکه ورزش عامل توسعه یا توسعه عامل رشد ورزش است باید گفت ارتباط بین این دو متقابل است.
نمی شود کشوری راه توسعه را بپیماید اما در این توسعه ورزش نقش محوری نداشته باشد.
سوال اساسی این است آیا در کشور ما ورزش بعنوان عامل توسعه مورد توجه است؟
برای پاسخ به این سوال باید به شاخص های زیادی از جمله سلامتی ونشاط جامعه، تعداد مدال های المپیک وآسیایی ……..توجه کنیم با یک مرورسطحی به روشنی مشخص است علیرغم منابع فراوانی که در حوزه ورزش وجود دارد وتعداد رسانه های ورزشی درکشور ما که بالاترین آمار جهانی را دارد در کنار علایق واستعداد های سرشارجوانان باید گفت جایگاه ورزش در داخل ومسابقات آسیایی والمپیک متناسب با ظرفیت های این حوزه در کشورنیست .
مشکل کجاست…………
برخلاف نظراکثر مدیران ورزشی باید گفت مشکل اصلی ورزش کشورقبل از کمبود منابع مالی ضعف مدیریت ونگرش ضعیف مقامات ارشد وتاثیر گذاردر این حوزه ونگاه دست چندمی دولت ها به ورزش است
در حالیکه در کشور های توسعه یافته ورزش عامل محوری توسعه در تمام ابعاد فرهنگی،سیاسی،اقتصادی وتندرستی مورد توجه قراردارد در کشور ما نگاه به ورزش در برنامه های توسعه اینگونه نیست.
راهکارچیست……..
بکارگیری مدیریت دانش محوربا انتصابات شایسته سالار،بازنگری و اصلاح قوانین کهنه وناکار آمد جدی گرفتن برنامه های تربیت بدنی وورزش در مراکز آموزش عالی وآموزش وپرورش بعنوان یک برنامه اصلی درسی،تغییررویکرد صداوسیما ورسانه های ورزشی به موضوع ورزش بعنوان عامل توسعه همه جانبه بجای پرداختن به حواشی ورزش ونگاه بلند مدت دولت در تدوین برنامه های توسعه به تربیت بدنی وورزش می تواند ظرفیت مغفول مانده حوزه ورزش را در جامعه فعال وبسیاری از مشکلات امروز حوزه سلامت،نشاط فردی واجتماعی وحتی وضعیت فرهنگی واقتصادی را بهبود بخشد. دکتر علی محمدی .